Στον ανακριτή για διαφθορά οι Γιαννιώτες της ENERGA

ENERGAΠροθεσμίες για να απολογηθούν μεθαύριο, Παρασκευή, πήραν από τον αρμόδιο ανακριτή οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER, που συνελήφθησαν για υποθέσεις διαφθοράς.

Εναντίον των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών (συνελήφθησαν οι τέσσερις, καθώς ο πέμπτος βρίσκεται στο εξωτερικό), ασκήθηκε από την αρμόδια εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται, ειδικότερα, για τους Αριστείδη Φλώρο, Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Στέφανο Σιαφάκα (εκδόθηκε ήδη σχετική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους). Να σημειωθεί ότι όλοι κατάγονται από τα Γιάννινα. Μάλιστα μερικοί κατά το παρελθόν είχαν δραστηριοποιηθεί και στην περιοχή.

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, ο οποίος, μέσω των συνηγόρων του, ενημέρωσε χθες τον αρμόδιο ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα ότι την Παρασκευή θα είναι στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί ενώπιόν του.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία και νέοι τραπεζικοί λογαριασμό στο εξωτερικό

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ζημία που υπέστη το Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ