Ένας νομός κάτω από τα νερά… Εικόνες καταστροφής στην Πρέβεζα..

ak pre1

ak pre1

ΦΩΤΟ

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες της επόμενης ημέρας στο Νομό Πρέβεζας… Ο Νομός Πρέβεζας ο οποίος μετράει τις πληγές του από την σφοδρή κακοκαιρία.

Η καταγραφή αποδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στο Epiruspost σημείωσε ότι εντός της ημέρας θα κινήσει την διαδικασία ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ak pre2

Τα προβλήματα είναι τεράστια, καθώς δεν υπάρχει χωριό που δεν έχει υποστεί ζημιές, το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ είναι άμεση και επιτακτική η αποζημίωση των κατοίκων του Λούρου που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όπως και όλων που έχουν υποστεί ζημιές σε μονάδες και καλλιέργειες.

Ολόκληρη η περιοχή του Φαναρίου έχει πλημμυρίσει. Ο Αχέροντας υπερχείλισε και στο πέρασμά του κάλυψε τα πάντα.

ak pre3

Σταβλικές εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία στη βιοτεχνική περιοχή Καναλακίου πλημμύρισαν, ιδιαίτερα στην Μυρσίνη πέρα από τα πλημμυρισμένα σπίτια πνίγηκαν ζώα που εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους στάβλους. Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στον Δήμο Ζηρού.

Οι ώρες αγωνίας συνεχίζονται για τους κατοίκους του Λούρου καθώς είδαν τα ορμητικά νερά του ποταμού να περνάνε μέσα από τα σπίτια τους.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και όσο περνούν οι ώρες η λίστα μεγαλώνει.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, επικεντρώνεται κυρίως στα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου καταλογίζοντας ευθύνες και στον Δήμο Πάργας, ο οποίος ουδέποτε τα τελευταία χρόνια μερίμνησε για αντιπλημμυρικά έργα.

ak pre4

ak pre5

ak pre6

ak pre7

ak pre8

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ