Ένας Νοέμβριος… γεμάτος θέατρο από την Έκφραση!

pasxalis tsarouxas

pasxalis tsarouxas

Μήνας θεάτρου σε όλες του τις πτυχές, με πολύ ενδιαφέρουσες βραβευμένες παραστάσεις και σεμινάρια υποκριτικής τέχνης, είναι ο Νοέμβριος για την Έκφραση! Στη σκηνή της θα ανέβουν σημαντικοί ηθοποιοί είτε για να παρουσιάσουν τις νέες τους καλλιτεχνικές δημιουργίες, είτε για να διδάξουν την τέχνη του θεάτρου σε όσους το αγαπούν και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα. Πιο αναλυτικά:

*Την Τρίτη 1 και την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Franz Kafka «Αναφορά σε μια Ακαδημία», σε σκηνοθεσία Ελένης Παργινού. Πρωταγωνιστούν η ίδια και η Κατερίνα Παρίσσου. Στον περιορισμένο χώρο ενός κουτιού – βάθρου που οριοθετείται συνεχώς, δύο ηθοποιοί αφηγούνται σωματοκεντρικά την αλληγορική ιστορία ενός πιθήκου που εξανθρωπίζεται προκειμένου να βρει το χώρο του στον κόσμο των ανθρώπων για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:15. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στην προπώληση.

*Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου η Θεατρική Ομάδα Φιλιατών παρουσιάζει στη σκηνή της Έκφρασης την κωμωδία «Τα Μπακλαβαδάκια». Αμφιβολίες, υποψίες, ανίερες συμμαχίες και ακραία πειράματα, αποκαλύπτουν αδίστακτους εμμονικούς με το χρήμα, ανθρώπους. Τα χρέη, οι αμαρτωλοί γάμοι και περιουσίες – πειρασμοί, οδηγούν σε «δίκαια εγκλήματα», σχεδιασμένα οικτρά με οικτρά αποτελέσματα και πολύ γέλιο. Σκηνοθεσία Δημήτρης Σκεύης. Γενική είσοδος 6 ευρώ.

*Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, έρχεται στο Θέατρο της Έκφρασης η νέα παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου με τίτλο «Σχεδόν σαράντα». Με νέα κείμενα, νέες ιδέες και ανανεωμένη θεματολογία το έργο αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας. Ώρα έναρξης 21:15. Γενική είσοδος 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο.

*Το Σάββατο, 19 και την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Έκφραση «Ο Ληστής», το θεατρικό έργο του Δημήτρη Μανιάτη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη με τον Πασχάλη Τσαρούχα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο Ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του. Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:15. Προπώληση 10 ευρώ, στο ταμείο 12 ευρώ.

*Τέλος, το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου (ώρες 13:15 – 17:15) και την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου (ώρες 12:00 – 16:00) o Πασχάλης Τσαρούχας θα παρουσιάσει σεμινάριο υποκριτικής με θέμα «Ξεφυλλίζοντας τον ρόλο. Από το φως στο σκοτάδι». Πρόκειται για ένα ταξίδι από το φως της ανάγνωσης, το λυκόφως της πρόβας, στα χρώματα της ερμηνείας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978047081 και στο email ekfrasinet@gmail.com. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ