Ένας εισηγητής καθυστερεί δύο χρόνια την ίδρυση Αγγειοχειρουργικής!

Τον σημαντικότερο κρίκο στη δημόσια υγεία για ολόκληρη την Βορειοδυτική Ελλάδα αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ένα νοσοκομείο που καλύπτει περιστατικά πέραν της περιοχής αναφοράς του. Στον δημόσιο απολογισμό που έγινε παρουσία του Υπουργείου Υγείας, ξεχωρίζουν τρία στοιχεία. Η λειτουργία της τέταρτης πτέρυγας που έδωσε ανάσα στις κλινικές, η διαδικασία για την επαναλειτουργία της Αγγειοχειρουργικής και η αύξηση των περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν κατά 48% σε σύγκριση με το 2012. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018 εξυπηρετήθηκαν σχεδόν 400 χιλιάδες ασθενείς από όλες τις μονάδες και τα τμήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου!

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης προχώρησε σε αναλυτικό απολογισμό για όλες τις δραστηριότητες του Νοσοκομείου.

Εκτενή αναφορά έκανε στην λειτουργία της νέας πτέρυγας καθώς συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στις συγκρούσεις που ανέκυψαν, σημειώνοντας ότι αυτές ανήκουν στο παρελθόν.

Το αποτέλεσμα της λειτουργίας είναι να αποκτήσουν ζωτικούς χώρους κλινικές που ασφυκτιούσαν και να τεθεί στην διάθεση των πολιτών μία σύγχρονη πτέρυγα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκίνησε η παροχή υπηρεσιών αγγειοχειρουργικής και έτσι σήμερα αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά αλλά και μέρος των τακτικών. Ωστόσο η ίδρυση της Κλινικής καρκινοβατεί, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίκαρης, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού για να ξεπεραστούν τα διαδικαστικά προβλήματα.

«Εισηγητής αρνείται να καταθέσει εισήγηση εδώ και δύο χρόνια για την πρόσληψη Αγγειοχειρούργου του ΕΣΥ. Από την άλλη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αναγκαία βήματα σε επίπεδο Ιατρικής Σχολής και Πανεπιστημίου. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας απολογηθεί στη τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη διοίκηση του Νοσοκομείου είναι σαφές ότι, η σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας του Νοσοκομείου και οι νέες δομές που αναπτύσσονται επιβάλλουν τη σοβαρή ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών ταυτόχρονα με τη γενναία αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με αξιοπρέπεια στο ρόλο που του αρμόζει και του αποδίδουν οι πολίτες.

Το 23% των ασθενών στο Νοσοκομείο προέρχονται εκτός περιοχής αναφοράς. Έτσι η χρηματοδότηση με βάση τον πληθυσμό της περιοχής αποτελεί αδικία και τροχοπέδη στην λειτουργία του.

Το πρόβλημα αυτό αναγνώρισε ο Υπουργός Υγείας. Ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις που έκανε, ανακοίνωσε την ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με δέκα γιατρούς και ανάλογη ενίσχυση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, ενώ ανέφερε ότι από τους 145 γιατρούς που θα προσληφθούν στην 6η ΥΠΕ αρκετοί θα τοποθετηθούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ