Ένας ακόμη σύμμαχος για τον δρόμο Ιωαννίνων Κακαβιάς

ionia tounel egnatia

Την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού με επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά ζητά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος- Διεθνών μεταφορών με επιστολή της προς το Υπουργείο Μεταφορών η οποία κοινοποιείται σε βουλευτές και φορείς της Ηπείρου.

Όπως σημειώνουν ο ρόλος των οδικών μεταφορών στις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές είναι πολύ σημαντικός.

Εκτιμάται ότι με αυτές εκτελείται πάνω από το 98% του συνόλου των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, ενώ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη του στόχου της χώρας να καταστεί πύλη διαμετακόμισης για τα Βαλκάνια. Επιπλέον, εκτιμάται ότι μέσω του κλάδου πραγματοποιείται το 46,3% της αξίας των εξαγωγών και το 42,9% της αξίας των εισαγωγών.

Στο υπόμνημα τονίζουν ότι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας για τον κλάδο και παρουσιάζουν αναλυτικά την επιχειρηματολογία τους:

α) Ο εν λόγω άξονας διασχίζει 5 χώρες, γεγονός που θα προσελκύσει εμπορευματικές και επιβατικές ροές στην χώρα μας από τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

β) Τα διεθνή αεροδρόμια των Ιωαννίνων και του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς και το οδικό δίκτυο της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού θα αποκτήσουν αμέσως μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία,

γ) Θα μειωθεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος για την σύνδεση της Περιφέρειας Ηπείρου με τα Βαλκάνια αλλά και την Κεντρική Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ