Έναρξη εργασιών για την ανάδειξη στο «Ντοβρίτσι» Ριαχόβου

ntovritsi

Έναρξη εργασιών για ένα μία σημαντική παρέμβαση στην περιοχή του Πωγωνίου. Ο λόγος για το έργο «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά», του 3ου έργου ενός φιλόδοξου project που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια.

Με την  ανάδειξη της περιοχής “Ντοβρίτσι” Ριαχόβου, θα ολοκληρωθεί  ο ενιαίος χώρος αναψυχής περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου  που θα καταλήγει στην Ιερομνήμη, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την ηρεμία και την επαφή με το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%, εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί συνέχεια του έργου που εκτέλεσε ο Δήμος Πωγωνίου με τίτλο «Αξιοποίηση περιοχής νερόμυλου Ιερομνήμης Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορούσε σε διαμόρφωση μικρών υπαίθριων χώρων αναψυχής και τοποθέτησης εξοπλισμού δασικής αναψυχής με καθαρισμό μονοπατιού μήκους 3 km το οποίο καταλήγει κοντά στην περιοχή της λίμνης και το οποίο θα συνδεθεί με το νέο έργο που θα κατασκευαστεί.

Για την ανάδειξη της περιοχής «Ντοβρίτσι» θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων καθώς και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης που υπάρχει κοντά στον οικισμό του Ριαχόβου και μεταξύ των χώρων αναψυχής.

 «Η πλούσια φυσική ομορφιά του Πωγωνίου είναι δώρο που πρέπει να προσφέρεται απλόχερα σε δημότες και επισκέπτες. Το «Ντοβρίτσι» μπορεί να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και παράλληλα ένα όμορφο σημείο αναψυχής για όλους» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ