Εναντίον “Κλεισθένη” και η ΠΕΔ Ηπείρου

Κατά του σχεδίου Νόμου “Κλεισθένης”, της απλής αναλογικής και των λοιπών αλλαγών που προβλέπονται στο χώρο της αυτοδιοίκησης τάχθηκε η ΠΕΔ Ηπείρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων συζήτησε εκτενώς το θέμα και κατέληξε σε ψήφισμα με μοναδική αρνητική ψήφο από τον Λάζαρο Νάτση.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

Δεν συμφωνούμε με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν δίνει οριστική λύση στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και δεν προωθεί πραγματικά την μεταρρύθμιση που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος.

Καλεί το αρμόδιο Υπουργείο, σε ουσιαστικό διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από μηδενική βάση και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου ο νέος νόμος να είναι αποτέλεσμα συγκλίσεων και συνθέσεων.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google