Εναλλακτικά μέσω Μπαλντούμας τα φορτηγά στην Εγνατία

dromos mpalntouma

Απάντηση στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την  «Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων βαρέως τύπου στην Ε.Ο. από τη διασταύρωση Περάματος έως την Παναγιά Τρικάλων» δόθηκε κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια  βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. προκειμένου να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης που να υποδεικνύουν στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων την εναλλακτική διαδρομή του οδικού άξονα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα λειτουργικά τμήματα της Εθνικής οδού Ιωαννίνων- Μετσόβου- Τρικάλων.

Ειδικά το τμήμα Πέραμα- Μέτσοβο (στην περιοχή Μπαλντούμας)  αποτελεί την είσοδο/ έξοδο όλων των οχημάτων που  κινούνται  προς το Βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προβεί στη διαπλάτυνση των στροφών της Μπαλντούμας. 

«Τυχόν απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το συγκεκριμένο τμήμα της Ε.Ο. θα επιβάρυνε επιπλέον το κυκλοφοριακό φορτίο στην περιφερειακή οδό και γενικά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης που καταλήγοντας τόνισε:

«Επισημαίνουμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που θεσπίζει το άρθρο δεύτερο, παρ. 8 του Ν. 4388/2016 στα οχήματα μικρού βάρους άνω των 3,5 τόνων δεν είναι απόλυτη, αλλά με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται οι εξαιρέσεις που αφορούν ιδίως τη μόνιμη διαμονή του ιδιοκτήτη σε όμορη περιοχή, τη συμμετοχή του οχήματος σε εκτέλεση δημόσιου ή ιδιωτικού έργου, την έδρα εγκατάστασης ή λειτουργίας επιχείρησης που έχει την ιδιοκτησία του οχήματος, τη θέση αγροτοκτηνοτροφικής έκτασης όμορης περιοχής της οποίας ο ιδιοκτήτης χρήσης ή τροχήλατα μηχανήματα και τα λεωφορεία. Η διάταξη αυτή δεν μας επιτρέπει επί της ουσίας να απαγορεύσουμε τη διέλευση των βαρέων οχημάτων που κινούνται από το Βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων προς και από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Τρικάλων με είσοδο/έξοδο από την περιοχή Περάματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ