Ένα τριήμερο με τσίπουρα, γάστρες και σούβλες!

triimero lesxi gastronomias

Πέντε οργανώσεις συνεργάζονται για να ετοιμάσουν ένα ξεχωριστό τριήμερο με τσίπουρο και τεχνικές ψησίματος απ’ όλο τον κόσμο!

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, η γαστροτουριστική πρωτοβουλία Food & Paths, ο φορέας πολιτισμού Επέκεινα Χώρα και η Chef’s Brigade Greece – Slow Food Community οργανώνουν ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τριήμερο από την Παρασκευή 12/11/2021 έως την Κυριακή 14/11/2021, στην Βίτσα, στις εγκαταστάσεις της Επέκεινα Χώρα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνει απόσταξη τσίπουρου, θα διδαχθούν τρόποι ψησίματος από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με την βοήθεια του executive chef και Προέδρου της Μπριγάδας των Chef Slow Food Νίκου Φωτιάδη.

Για την διαμονή των επισκεπτών έχει υπάρξει ειδική πρόνοια σε συνεργασία με τοπικές μονάδες φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Παρασκευή 12/11/2021               

ΓΕΥΜΑ 

•             Πορτοκαλοσαλάτα

•             Πλατό με Ηπειρωτικά Τυριά

•             Πλατό με Ηπειρωτικά Αλλαντικά

•             Γίγαντες με χόρτα στη γάστρα

•             Γαλατόπιτα

ΔΕΙΠΝΟ               

•             Σαλάτα Λαχανικών

•             Ζυμαρόπιτα

•             Κοντοσούβλι τανούρ (χοιρινό και κοτόπουλο)

Σάββατο 13/11/2021     

Απόσταξη τσίπουρου – Διαθέσιμα τραγήματα όλη τη μέρα

ΓΕΥΜΑ

•             Σαλάτες εποχής

•             Ασάδο (Αργεντίνικη μορφή “αντικρυστού”)

•             Τανούρ

•             Κοιλιές γεμιστές στο φούρνο

•             Χουσμερί           

ΔΕΙΠΝΟ

•             Σούπες

•             Τηγανιές μανιταριών και λαχανικών

•             Πλατό τυριών

•             Μεζεδάκια στο σταμνί

Κυριακή 14/11/2021      

ΓΕΥΜΑ

•             Σαλάτες εποχής

•             Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα στη Γάστρα

•             Κλέφτικο

•             Παρασκευές εντοσθίων

•             Γλυκά του κουταλιού με γιαούρτι

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για Δηλώσεις Συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στο τηλ. 6977447313 ή να στείλετε email στο epirus.gastronomy@gmail.com καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες σε 50, λόγω της φύσεως του event.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ