Ένα ΤΕΠ που μετατρέπεται σε… Κέντρο Υγείας!

tep igoumenitsa

tep igoumenitsa

Μείζονα ερωτήματα προκύπτουν για την τύχη και την εξέλιξη που θα έχει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Θεσπρωτίας, καθώς από ΤΕΠ, όπως είχε σχεδιαστεί, μάλλον μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας…

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές ημέρες, η 6η ΥΠΕ, προετοιμάζει την μεταφορά στο ολοκαίνουριο κτίριο του ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ΤΕΠ αλλάζει χαρακτήρα και από νοσοκομειακή μονάδα μετατρέπεται σε μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας…

Κι αν η ΥΠΕ αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για μία προσωρινή λύση, όλοι φοβούνται ότι το προσωρινό θα γίνει τελικά μόνιμο!

Ο πρώην Υπουργός Αντώνης Μπέζας μίλησε για θεατρική παράσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη για λόγους επικοινωνιακούς και τόνισε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην προσπάθειά της να κόψει κορδέλες εγκαινίων, αλλάζει τον σχεδιασμό στον οποίο είχαν συμφωνήσει όλοι οι τοπικοί φορείς.

Η μεταφορά του Κέντρου Υγείας και του ΠΕΔΥ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας δεν δημιουργεί προστιθέμενη αξία όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Θεσπρωτία και το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το ΤΕΠ σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε με κοινοτικά κονδύλια, κατασκευάστηκε και εξοπλίζεται προκειμένου να λειτουργήσει ως παράρτημα του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα. Ως μονάδα δηλαδή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και όχι για να στεγαστούν οι υπάρχουσες πρωτοβάθμιες δομές.

Επιπλέον, το ΤΕΠ, αυτή τη στιγμή, δεν έχει ακόμη συμπεριληφθεί στον οργανισμό του Νοσοκομείου Φιλιατών και η αλλαγή χρήσης του έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς χρηματοδότησης της ΕΕ που προβλέπουν ακόμη και ανάκτηση των αντίστοιχων πόρων που έχουν διατεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, συνολικής επιφάνειας 4.600 τ.μ. προβλέπεται να λειτουργήσουν Μονάδα Επειγόντων γενικών περιστατικών και Επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών, Μονάδα Βραχυχρόνιας Νοσηλείας 25 κλινών, άσηπτο χειρουργείο και πλήρη διαγνωστικά εργαστήρια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ