Ένα σύστημα που έχει χρεοκοπήσει..

baseis

Πολλές είναι οι συζητήσεις που άνοιξαν μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Στο στόχαστρο οι επιδόσεις των μαθητών, ειδικά αυτών που σχεδόν με λευκή κόλλα χαρτιού κατάφεραν να πετύχουν στα ΑΕΙ.

Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι μαθητές.

Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων έρχεται από την δεκαετία του 80. Παρά τις σημειακές αλλαγές ο κορμός του μένει πάνω κάτω ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει μηδενίσει το ρόλο του Λυκείου ως μονάδας εκπαίδευσης και παροχής γνώσης.. Είναι το ίδιο σύστημα που έφερε στην καθημερινότητα των γονιών το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων και έχει μετατρέψει τους μαθητές- υποψηφίους για τα ΑΕΙ σε παπαγαλάκια..

Είναι ένα σύστημα που έχει χρεοκοπήσει.

Όσοι το έχουν ζήσει, γονείς και μαθητές το γνωρίζουν… Οι εκπαιδευτικοί, ειδικά όσοι διδάσκουν στην Γ’ Λυκείου, το έχουν καταλάβει..

Οι μόνες που δεν το καταλαβαίνουν εδώ και χρόνια είναι οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Το ανάθεμα λοιπόν δεν είναι για τους μαθητές με τις χαμηλές βαθμολογίες.

Είναι για όσους χειρίζονται τα ζητήματα της εκπαίδευσης, για όσους ίδρυσαν σχολές χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και τμήματα που παράγουν άνεργους..

Είναι για όσους ακόμη διατηρούν ένα Λύκειο που μοναδικό στόχο έχει να προετοιμάσει τα παιδιά για τις πανελλήνιες ή τις πανελλαδικές και όχι να τους παράσχει γνώση ή να τους μάθει πως θα γίνουν καλύτεροι πολίτες..

Το σημερινό είναι ένα χρεοκοπημένο σύστημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ