Ένα σχόλιο της Fraport «ακύρωσε» ένα άρθρο..

super puma

Ένα ολόκληρο άρθρο αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Διάσωσης από την διαβούλευση μέχρι την κατάθεση στη Βουλή.

Πρόκειται για το άρθρο που προέβλεπε την εισφορά υπηρεσίας εναέριας έρευνας η οποία θα εισπράττονταν κατά την αναχώρηση από τους ελληνικούς αερολιμένες προς τους αερολιμένες εξωτερικού από κάθε επιβάτη. Μάλιστα είχε αναφερθεί η εισφορά στο ύψος του ενός ευρώ.

Τι έκανε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο άρθρο;

Ένα και μόνο σχόλιο που κατέθεσε η Fraport.

Η εταιρεία ανέφερε ότι είναι αντίθετη με χρεώσεις που επιβάλλονται σε αεροπορικούς επιβάτες και δεν σχετίζονται/αφορούν παρεχόμενες υπηρεσίες είτε από την αεροπορική εταιρεία είτε από τα αεροδρόμια.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι η χρήση των αεροπορικών εισιτήριων ως μέσο για την είσπραξη τελών, φόρων κλπ για υπηρεσίες που δεν αφορούν σε αεροπορικό έργο εκπέμπει λάθος μήνυμα και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές όπου πχ οι λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο για την είσπραξη φόρων επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Η Fraport ζήτησε την επανεξέταση της επιβολής της εν λόγω χρέωσης στους αναχωρούντες αεροπορικούς επιβάτες με προορισμούς του εξωτερικού και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν η απόσυρση ολόκληρου του άρθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ