Ένα σχόλιο που χρίζει απάντησης

XARDABELASΈνα αιχμηρό σχόλιο που απαιτεί άμεση απάντηση έκανε ο Κώστας Χαρδαβέλας στην ιστοσελίδα και αφορά στην Πρέβεζα και τον τρόπο που φιλοξενήθηκαν μέλη της κίνησης της κίνησης «March to Athens».

Το σχόλιο κάνει λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές στην πόλη της Πρέβεζας και μάλιστα αναφέρει ότι τα μέλη της κίνησης εκδιώχθηκαν από τους ντόπιους.

Επειδή σίγουρα στην Πρέβεζα κάποιοι γνωρίζουν καλά τι συνέβη στην πραγματικότητα καλό θα είναι να δώσουν και την ανάλογη απάντηση ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Το σχόλιο έχει ως εξής:

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» περπάτησαν σχεδόν όλη την Ευρώπη διανυκτερεύοντας στις σκηνές που κουβαλούσαν και στα σλίπινγκ μπαγκ. Παντού τους υποδέχονταν με χειροκροτήματα και επευφημίες για την προσφορά τους στον ελληνικό λαό.

Μέχρι που έφτασαν στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός η Πρέβεζα. Έστησαν τις σκηνές τους σε μια πλατεία της πόλης κοντά στη θάλασσα, σήκωσαν το πανό «Είμαστε όλοι Έλληνες» και χωρίς να ενοχλούν κανέναν και προσέχοντας για την καθαριότητα του χώρου θα διανυκτέρευαν εκεί για να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα την πορεία τους προς την Αθήνα.

Αλλά κάποιοι εκεί στην Πρέβεζα είναι ίσως λιγότερο Έλληνες από ότι αυτοί οι ξένοι από Γαλλία, Αυστρία κι αλλού.

Και πήγαν εκεί οι δικοί μας και ζήτησαν από τους πεζοπόρους φιλέλληνες να μαζέψουν τις σκηνές τους και να φύγουν από την πλατεία της Πρέβεζας γιατί θα ενοχλούσαν λέει το περιβάλλον.

Και οι άνθρωποι βέβαια τα μάζεψαν κι έφυγαν.

Άραγε ως πότε αυτή η χώρα θα είναι έρμαιο του κάθε ανεγκέφαλου, του κάθε δήθεν οικολόγου και του κάθε ηλίθιου που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ