Ένα ποτάμι πεθαίνει… Τίτλοι τέλους για τον Γορμό!

gormos2

gormos2

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι Θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ ,ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Ιωαννίνων και ο Αντιπρόεδρς του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Άγριας Πέστροφας και Fly Fishing “ΑΣΤΡΑΙΟΣ” κατά την εξόρμηση τους στην περιοχή Παρακαλάμου.

Στην θέση του πανέμορφου παραπόταμου του Καλαμά, του “Γορμού” αντίκρισαν έναν ξεροπόταμο με λιμνάζοντα λιγοστά νερά.

gormos1

Κάποιοι φρόντισαν με παράνομες επιχωματώσεις και με επεμβάσεις στα αφύλακτα θυροφράγματα στην περιοχή των Αγιών, να διοχετεύσουν όλη την παροχή του ποταμού στα αρδευτικά αυλάκια στερώντας τον ποταμό από την ελάχιστη -ούτε κάν την οικολογική λεγόμενη- έστω παροχή υδάτων, μετατρέποντάς τον σε ξεροπόταμο λιμναζόντων υδάτων.

«Οι εγκλωβισμένοι ιχθυοπληθυσμοί -και μεταξύ αυτών και η απειλούμενη ενδημική άγρια πέστροφα- έγιναν βορά στα στόματα των κάθε λογής παρανόμων οι οποίοι τους εξαφάνισαν κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των τοπικών αρχών και υπηρεσιών που “αγρόν ηγόρασαν”. Αξιος ο μισθός σας ¨”κύριοι”», είναι το καυστικό σχόλιο που κάνει ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες, ελπίζοντας, έστω και την ύστατη στιγμή, στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων.

gormos3

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ