Ένα νταμάρι που μπορεί να γίνει χοροθέατρο

NTAMARI_ARTASΤέλος στην παραφιλολογία του τελευταίου διαστήματος βάζει ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σχετικά με τη χρήση νταμαριού στο λόφο Περάνθης. Ο Δήμος ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι η επανένταξη της συγκεκριμένης περιοχής στα πολιτιστικά δρώμενα και προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται όλες οι ενέργειές του.

Κύριος στόχος είναι η καθιέρωσή του ως χοροθέατρο ολόκληρης της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η ιδιαίτερη αισθητική του χώρου αποτελεί έναν παράγοντα που θα συμβάλλει δραστικά στην επίτευξη του στόχου.

Από την πλευρά του Δήμου βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κριθεί ο χώρος κατάλληλος και να ξεκινήσουν και πάλι, νόμιμα αυτή τη φορά, οι εκδηλώσεις. Ξεκίνησε, έτσι, ένας αγώνας δρόμου για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις με συνεχείς πρωτοβουλίες για σύνταξη μελετών. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ανατεθεί συνολικά πέντε μελέτες που αφορούν στο Νταμάρι στοχεύοντας στην εγκαθίδρυσή του ως υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων:

-Σύνταξη τοπογραφικής μελέτης ανάπλασης χοροθεάτρου στο Νταμάρι.

-Γεωτεχνική μελέτη ανάπλασης χοροθεάτρου στο Νταμάρι.

-Αρχιτεκτονική ανάπλαση χοροθεάτρου στο Νταμάρι.

-Αρχιτεκτονική μελέτη κτιριακών έργων στο Νταμάρι.

-Σύνταξη ηλεκτρομηχανολογικών μελετών στο Νταμάρι.

Από τις παραπάνω μελέτες, οι τρεις πρώτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στη σύνταξη της γεωτεχνικής μελέτης, καθώς αυτή εξετάζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των θεατών. Απαραίτητο καθίσταται να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τραυματισμού από πτώσεις ή αποκολλήσεις βράχων. Μέσα από μία σειρά ενεργειών, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της περιοχής και την αναβίωση του τόπου γνωρίζοντας πως μπορεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τις εκδηλώσεις της περιοχής αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών δημιουργώντας ένα χοροθέατρο – σταθμό για το Δήμο Νικολάου Σκουφά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ