Ένα νέο Δημοτικό Σχολείο στην Ανατολή!

Ένα και μοναδικό νέο Δημοτικό Σχολείο ιδρύεται στην Ήπειρο κατά το νέο σχολικό έτος. Πρόκειται για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής, την ίδρυση του οποίου ζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά από εισήγηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βούλας Τσίλη.

Η κ. Τσίλη, στην τεκμηριωμένη πρόταση που είχε καταθέσει έκανε ειδική μνεία στην αύξηση του μαθητικού δυναμικού και στην ανάγκη κάλυψης των αναγκών μιας αναπτυσσόμενης, συνεχώς, περιοχής.

Για την ίδια, η ίδρυση του σχολείου, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και το κέρδισε!

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε κατά τη νέα σχολική χρονιά προάγονται το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας, το Δημοτικό Σχολείου Χειμαδιού Πρέβεζας, το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας Άρτας και το Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης.

Επίσης προάγονται το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το 3ο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων, το 18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το 22ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το 3ο, το 5ο και το 8ο Νηπιαγωγείο Άρτας.

Τη νέα χρονιά συγχωνεύονται το 5ο και το 16ο Νηπιαγωγείο με έδρα το 5ο Νηπιαγωγείο.

Το 11ο με το 27ο Νηπιαγωγείο, με έδρα το 11ο Νηπιαγωγείο.

Το 3ο με το 9ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας με έδρα το 3ο.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά καταργούνται τα Δημοτικά Σχολεία Γυμνότοπου, Κερασώνα, Τύριας και Ριζοβουνίου Πρέβεζας, όπως και τα Νηπιαγωγεία Ροκκά στην Άρτα, Αμμουδιάς και Στεφάνης στην Πρέβεζα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ