Ένα… κατάστημα παραποιημένα στην Κακαβιά και επικίνδυνο φρέον!

Ένα ολόκληρο… κατάστημα με παραποιημένα ανδρικά εσώρουχα μετέφεραν Αλβανοί με προορισμό την χώρα τους. Όμως το εμπόρευμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τους τελωνειακούς της Κακαβιάς. Ο έλεγχος ήταν διεξοδικός και παράλληλα ζητήθηκαν στοιχεία από τους πέντε μεγάλους και επώνυμους οίκους. Οι απαντήσεις δόθηκαν από τις εταιρίες και έτσι πιστοποιήθηκε ότι τα 62.000 τεμάχια ήταν παραποιημένα.

Επρόκειτο για ανδρικά εσώρουχα των εταιρειών Adidas, Calnin Klein, Versace, Dolce & Cabbna και Diesel.

Με την διαφορά ότι ουδεμία σχέση είχαν με τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Αποδέκτης του εμπορεύματος ήταν ένα πρόσωπο στην Αλβανία, το οποίο θα τα διέθετε στην αγορά.

Το Τελωνείο έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των εταιριών, θα προχωρήσει στην καταστροφή των εμπορευμάτων ενώ θα εισπραχθούν όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι προ διετίας περίπου το Τελωνείο είχε κατασχέσει μεγάλη ποσότητα παραποιημένων παπουτσιών.

Και φρέον

Το Τελωνείο της Κακαβιάς όμως, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση εντόπισε και κατέσχεσε, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δεκαπέντε φιάλες ψυκτικού υγρού (φρέον) οι οποίες είναι απαγορευμένες στην Ευρωπαική Ένωση.

Πρόκειται για ένα υλικό που πέρα από τους κινδύνους για την δημόσια υγεία, έχει σοβαρές συνέπειες και στο φυσικό περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαική Ένωση κάνει μεγάλη εκστρατεία για την καταπολέμηση της διακίνησής του.

Το Τελωνείο της Κακαβιάς είναι το μοναδικό στη χώρα που παρουσιάζει επιτυχίες στον συγκεκριμένο τομέα και το μοναδικό το οποίο περιλαμβάνεται στις ετήσιες εκθέσεις που καταθέτει η χώρα μας στην Κοινότητα και οι οποίες αποτυπώνουν τις ενέργειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ