Ένα… καλώδιο ενώνει Ελλάδα και Ιταλία..  Έγινε η προσαιγιάλωση στον Μύτικα!

ionio kalodio

Το πρώτο και μεγάλο βήμα για την κατασκευή του υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών που θα συνδέσει την Ελλάδα με την Ιταλία έγινε.. Και έγινε στον Μύτικα Πρέβεζας με την προσαιγιάλωση του υποβρύχιου καλωδίου, παρουσία στελεχών της ισπανικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Το καλώδιο 320 χλμ., θα συνδέσει την Πρέβεζα με το Κροτόνε της Καλαβρίας στην Ιταλία και στην ουσία θα επιτρέψει την σύνδεση του Μιλάνου και της Ρώμης με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Μέσω του συγκεκριμένου υποθαλάσσιου καλωδίου Ελλάδα και Ιταλία θα αποκτήσουν νέα σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο.

Το σύστημα θα προσφέρει μια υψηλής χωρητικότητας, αξιόπιστη, διεθνή διαδρομή ινών. Αυτή η νέα συνδεσιμότητα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των υπερ-ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακών κόμβων για υπηρεσίες cloud, περιεχομένου και τηλεπικοινωνιών. Το IONIAN θα προσφέρει χονδρική χωρητικότητα, οπτικό φάσμα σε τηλεπικοινωνιακούς φορείς και παρόχους περιεχομένου.

Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο PrevezaBest, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας IslaLink, Esther Garcés ανέφερε: «Η IslaLink είναι μια εταιρεία η οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στις υποδομές τηλεπικοινωνιών και σήμερα βρισκόμαστε στον Μύτικα Πρέβεζας για να υποδεχθούμε το υποβρύχιο καλώδιο Ionian το οποίο συνδέει την Ελλάδα με το Κροτόνε της Ιταλίας μέσω της Πρέβεζας και αυτή η υποδομή θα φτάσει μέχρι την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο και τη Ρώμη από τη πλευρά της Ιταλίας έτσι ώστε να υπάρξει μια διασύνδεση Ανατολικής με Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Σήμερα παρακολουθήσαμε την άφιξη του υποβρυχίου καλωδίου στην παραλία της Πρέβεζας που ουσιαστικά αποτελεί και την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος. Τα επίγεια δίκτυα σε Μιλάνο και Ρώμη και από πλευράς Ελλάδας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη είναι ήδη έτοιμα οπότε σύντομα, τις επόμενες εβδομάδες το έργο μας θα ολοκληρωθεί και θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες χονδρικής διασύνδεσης στους πελάτες μας».

ΠΗΓΗ: PrevezaBest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ