Ένα γραφείο γεμάτο με πορτραίτα

Τα πορτραίτα και οι φωτογραφίες των Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου Ιωαννιτών κοσμούν πλέον το γραφείο του Τμήματος Κληροδοτημάτων.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Γιώτη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διοργάνωσε το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε τα πορτραίτα και τις φωτογραφίες των Ευεργετών του Δήμου όχι μόνο για τις ανάγκες των παρουσιάσεων αλλά γιατί αποτελεί υποχρέωση όλων μας να γνωρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι κληροδότησαν τις περιουσίες τους για το κοινό καλό.

«Ήταν μια δύσκολη αναζήτηση. Μια δουλειά κοπιαστική, επίπονη και επίμονη. Το αποτέλεσμα όμως μας ανταμείβει. Αναμέναμε τη φωτογραφία από τη διαθέτιδα Αγλαΐα Χαραλάμπους καθώς έχουμε εντοπίσει μια συγγενή της στη Λευκάδα ούτως ώστε να συμπεριληφθεί και αυτή. Για εμάς είναι σημαντική η ταύτιση του ονόματος με το πρόσωπο, γιατί μέχρι σήμερα τα ονόματα αυτών των ανθρώπων μπορεί να ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά παρέμεναν άγνωστοι φυσιογνωμικά στους γιαννιώτες άνθρωποι που έζησαν ανάμεσά μας», σημειώνει η κ. Γιώτη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ