Ένα έργο για την αμπελουργία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) του ευρωπαϊκού διασυνοριακού έργου “WINCOME” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων που συνθέτουν το διασυνοριακό εταιρικό σχήμα του έργου, από την Ελλάδα (Δήμος Αμυνταίου, Αμύνταιον Οίνος) και από την Αλβανία (Περιφέρεια Κορυτσάς, RCDC) παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και της Περιφερειάρχη Κορυτσάς  Ana Verushi .

«Καινοτόμο και πρωτοποριακό για την περιοχή με αναμενόμενη προστιθέμενη αξία» χαρακτήρισε το “WINCOME”  ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνάντησης. Ταυτόχρονα επεσήμανε, « πως σε ότι αφορά το Δήμο Ζίτσας οι δράσεις του έργου, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την τοποθέτηση εκθετηρίου  στην Τ.Κ. Ζίτσας θα συμβάλουν στην ανάδειξη και προβολή της αμπελουργικής παράδοσης του τόπου μας, με οινοπροϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής καθώς και στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού». 

Στη σπουδαιότητα του έργου  που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων, στάθηκε από την πλευρά της, παίρνοντας το λόγο, η Περιφερειάρχης Κορυτσάς.

Να σημειωθεί ότι το έργο “WINCOME” στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος(Lead Beneficiary) ο Δήμος Ζίτσας,  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG IPA CBC “Greece-Albania 2014-2020” κατά 85% από την Ε.Ε. και 15% από εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ