Ένα εκατομμύριο για δρόμους κι όμβρια

Την σύμβαση για την κατασκευή έργων υποδομής σε Κάτω Νεοχωρόπουλο, Ανθούπολη, Μέλανδρα, Καρδαμίτσια και Νέα Ζωή, υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με τον ανάδοχο.

Το έργο έχει προυπολογισμό ένα εκατομμύριο και περιλαμβάνει οδοστρωσία και όμβρια στις οδούς: Αλκμήνης, Νικολαϊδη, Καραγιάννη, Κατράκη, Μαυρογένους, Αδραστίας, Ρηζικώστα, Δεληγιάννη, Ισοκράτους, Κασιούμη, Ειρήνης, Δαβάκη, κ.λ.π).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί έργα που αφορούν την οδοποιία και τα πεζοδρόμια σε όλο το Δήμο και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από ίδιους πόρους, συνολικής αξίας 1,7 εκ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται έργα της ίδιας κατηγορίας συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό έχει δεσμευτεί και για τα προγραμματισμένα έργα που σιγά, σιγά παίρνουν το δρόμο της συμβασιοποίησης κι άρα κατασκευής.

Σ’ αυτά ο δήμος προσθέτει κι έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τότε ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ, μόνο για παρεμβάσεις σε οδοποιία και πεζοδρόμια.

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ