Ένα εκατομμύριο από το ΠΔΕ για την οδό Πανεπιστημίου

panepisthmiou 650x500

panepisthmiou 650x500

Με ένα εκατομμύριο ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου στα Γιάννινα.

Η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου περιλαμβάνει εργασίες οδοποιίας, οδοφωτισμού και υδραυλικές εργασίες αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Σήμερα η οδός Πανεπιστημίου σε όλο το μήκος των 1520 μ. της έχει κατάστρωμα από ασφαλτοτάπητα σε πλάτος που κυμαίνεται από 6,0 έως 7,0 μέτρα περίπου.

Επίσης σε όλο το μήκος της δεν υφίστανται πεζοδρόμια εκατέρωθεν ενώ δεν είναι κατασκευασμένο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δημοτικό δίκτυο οδοφωτισμού παρά μόνο φωτιστικά σώματα επί στύλων της ΔΕΗ.

Το γεγονός της μη ύπαρξης δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων κυρίως στις χειμερινές και φθινοπωρινές περιόδους καθώς τα επιφανειακά νερά λόγω και της αρκετά μεγάλης κλίσης της οδού δημιουργούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η οδός Πανεπιστημίου έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό οχημάτων πολιτών της περιοχής αλλά και όλων των υπόλοιπων συνδημοτών μας.

Αυτό συμβαίνει επειδή συνδέει την συμβολή της σημερινής παράκαμψης της πόλης των Ιωαννίνων με την παλαιά παράκαμψη (Βλαχόστρατα) και την κεντρική οδό Αγ. Σπυρίδωνα που οδηγεί στον παλαιό οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας του Νεοχωρόπουλου, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς και την Πανεπιστημιούπολη.

Αποτέλεσμα αυτής της σύνδεσης είναι ότι χρησιμοποιείται εναλλακτικά από τους οδηγούς προκειμένου να συντομεύσουν την διαδρομή τους προς το Νοσοκομείο αλλά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η αναγκαιότητα της βελτίωσης – κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου είναι επιτακτική καθώς η κατάσταση του υφιστάμενου καταστρώματος λόγω της προαναφερόμενης μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης δεν είναι ικανοποιητική σε πολλά σημεία της ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα βελτιώσει την ασφαλέστερη κίνηση των πεζών της περιοχής.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ