Ένα δις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

epistreptea-prokatavoli

“Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο έβδομος κύκλος του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής”, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε σχετικά με την Επιστρεπτέα 7 “τα χαρακτηριστικά θα τα ακούσετε τις επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχουν λιγότεροι και περισσότεροι δικαιούχοι σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους της επιστρεπτέας”.

Σε ερώτηση τι ποσό υπολογίζεται για την επιστρεπτέα 7 απάντησε τα εξής: “Περίπου 1 δισ. ευρώ. Άρα εκ του αποτελέσματος αντιλαμβάνεστε ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να είναι λιγότεροι”.

Για την επιστρεπτέα 6 και τις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός είπε ότι “136.481 επιχειρήσεις δήλωσαν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο του 2021 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020. 175.855 επιχειρήσεις δεν είχαν μείωση τζίρου πάνω από 20%. Υπάρχουν και ευρωπαϊκοί κανόνες και με βάση αυτούς πρέπει να λειτουργήσουμε”.

Για το κόστος που μπορεί να έχει πιθανή παράταση του lockdown στην ελληνική οικονομία είπε τα εξής: εάν ανοίξουμε στις 29 Μαρτίου αντί για τις 22 Μαρτίου το επιπλέον κόστος θα είναι 750 εκατ. ευρώ. Το κόστος αυτό προέρχεται κατά 50% από το σκέλος της έλλειψης εσόδων και 50% για την ενίσχυση των απωλειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ