Ένα δις από το νέο ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες

espa new

Συνολικά 1 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση των ΜμΕ και εκτιμάται ότι άνω των 56.000 επιχειρήσεων θα κάνουν χρήση των χρηματοδοτήσεων αυτών τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Αυτά ανέφερε η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη Παπαδημητρίου μιλώντας στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ που συνδιοργανώνουν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τίτλο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον».

Η υφυπουργός υπενθύμισε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται 2 νέα προγράμματα για τις ΜμΕ που αφορούν στην ίδρυση μικρών επιχειρήσεων και στον τουρισμό, ύψος 250 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρά τις πιέσεις που υπέστησαν την τελευταία διετία ανέκαμψαν σημαντικά και οι προοπτικές τους είναι θετικές. Προσέθεσε πως για τη χρηματοδότησή τους το υπουργείο Ανάπτυξης και συνολικά η κυβέρνηση δεσμεύονται στην ενίσχυσή τους μέσω της σωστής και στοχευμένης αξιοποίησης των ενωσιακών και των δημόσιων πόρων. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, ήδη έχουν γίνει βήματα μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης από την Αναπτυξιακή Τράπεζα αλλά και με την παροχή μικροπιστώσεων.

Προσέθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει και στη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου ΜμΕ, το οποίο, εκτός των άλλων, παρέχει και προβλέψεις για την αντιμετώπιση των εξωγενών κρίσεων που πλήττουν τις ΜμΕ ώστε να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ