Ένα χρόνο στην εγκατάλειψη…

Foto Litharitsia1

Foto Litharitsia1

Κλειστά εδώ κι ένα χρόνο περίπου παραμένουν τα Λιθαρίτσια, γεγονός που έχει οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση το μεγαλύτερο πάρκο στην καρδιά της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο χώρος μοιάζει πλέον με νεκρή ζώνη.. Ελάχιστος έως ανύπαρκτος φωτισμός τις βραδινές ώρες, κάνει την είσοδο απαγορευτική για όλους.

Για το μεν πάρκο αναμένεται η μελέτη του Δήμου προκειμένου να εγκριθεί από το ΚΑΣ για να προχωρήσει –εάν, όταν κι εφόσον- το έργο της ανάπλασης.

Για το δε κέντρο –εστιατόριο και καφέ- είναι οι άγνωστοι οι λόγοι που η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών το κρατά κλειστό για έναν χρόνο περίπου και παρότι έχει κάνει τον σχετικό διαγωνισμό.

Φήμες που ακούγονται στην πόλη ότι τη θέση του κλασικού εστιατορίου και της αίθουσας εκδηλώσεων θα πάρει ξενοδοχειακή μονάδα, προφανώς δεν μπορούν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς πρόκειται για έναν χώρο-μνημείο, που υπόκειται στις ανάλογες διατάξεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση και για το κέντρο και για το πάρκο, ώστε να μην έχουν τύχη ανάλογη με αυτή που έχει το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το οποίο παρότι πέρασε στο Δήμο παραμένει στην εγκατάλειψη..

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ