Ένα ακόμη «όχι» για το υδροηλεκτρικό στο Αυλάκι

axeloos koilada

Ένα ακόμη «όχι» προστίθεται στα προηγούμενα που έχουν ειπωθεί για το υδροηλεκτρικό στο Αυλάκι, στον Αχελώο.

Αυτή την φορά η αρνητική γνωμοδότηση ήρθε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Μετά και την αρνητική πρόταση του προέδρου, Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Δημητρογιάννη, η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για το Υδροηλεκτρικό έργο «Αυλακίου», ισχύος 83,60 MW επί του ποταμού Αχελώου.

Κατά την συζήτηση του θέματος η Επιτροπή έλαβε πολλά υπομνήματα απόψεων από Φορείς που ενδιαφέρονται για την προστασία και ανάδειξη της κοιλάδας του Αχελώου και απαντήσεις από τον Φορέα υλοποίησης του έργου καθώς και τις αρνητικές αποφάσεις του Υπουργείου.Πολλοί τόνισαν τις επιπτώσεις του έργου στο ποτάμιο οικοσύστημα και ότι η περιοχή είναι κορεσμένη σε φράγματα και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση.

«Μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου είπε και η Δυτική Ελλάδα όχι. Απέδειξαν ότι αποφάσισαν με γνώμονα την προστασία της κοιλάδας του Αχελώου και όχι για τα συμφέροντα των εταιρειών. Είναι μια ακόμη δικαίωση του αγώνα όλων όσων πασχίζουν να αποτρέψουν την καταστροφή της Κοιλάδας του Aχελώου.

Δείχνει ότι δεν είναι ένα ΄΄πείσμα΄΄ κάποιων , αλλά πραγματική αγωνία όλων για το μέλλον των επόμενων γενεών. Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να τους παραδώσουμε ένα ασφαλές φυσικό περιβάλλον. Δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα. Η συστράτευση ενάντια σε αυτό το έργο Φορέων και πολιτών αποδίδει καρπούς.

Η προσπάθεια συνεχίζεται …», σχολίασε ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ