Εν αναμονή για τα μέτρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Το ότι τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ισχύουν και το Πάσχα είναι σαφές. Το ξεκαθάρισαν την Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «δεν θα πάμε στα χωριά μας». Και οι δύο υπογράμμισαν επίσης ότι «φέτος οι πιστοί δεν θα πάνε στις Εκκλησίες για τις καθιερωμένες λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας».

Αυτό, όμως, που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρισθεί είναι, αν θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Την Τετάρτη (αύριο) συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενώ με επιστολή του προς τη Νίκη Κεραμέως από την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ζητήσει τις άγιες μέρες του Πάσχα λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, με ελάχιστα άτομα μέσα και μετάδοση των λειτουργιών μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, αλλά και livestreaming, καθώς πολλοί ναοί έχουν πλέον αυτή τη δυνατότητα.

Στο Μαξίμου περιμένουν, βεβαίως, τη στάση που θα κρατήσει η Ιερά Σύνοδος. Άλλωστε, υπάρχουν ανησυχίες για την προοπτική συγκέντρωσης πιστών έξω από τις Εκκλησίες, ιδίως εφόσον ορισμένοι «εφευρετικοί» ιερείς σκέφτονται, και δεν το κρύβουν, να εγκαταστήσουν μεγάφωνα για να μεταδίδουν τις λειτουργίες.

Προς το τέλος της εβδομάδας, πάντως, αναμένεται να υπάρχουν νεότερα, καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, με δεδομένο ότι η ΚΥΑ της παράτασης του κλεισίματος των ναών εκτείνεται ως τις 11 του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ