130 προσφυγόπουλα εμβολιάστηκαν στο “Χατζηκώστα”

emvol prosfiogn

emvol prosfiogn

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα” ολοκλήρωσαν την εμβολιαστική καμπάνια σε παιδιά προσφύγων και αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε διαμερίσματα του Νομού Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Πρόσβαση σε δωρεάν και ποιοτική ιατρική φροντίδα για πρόσφυγες στην Ελλάδα”, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Κατά τις δύο ημέρες των εμβολιασμών, προσήλθαν στο ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο στο χώρο του Νοσοκομείου, 130 παιδιά προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ηλικίας από 2 μηνών έως 15 ετών.

Όλα τα παιδιά, αφού εξετάστηκαν από το προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου, εμβολιάστηκαν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Ο Γρηγόρης Βουλαλάς, ιατρικός τεχνικός σύμβουλος των Γιατρών του Κόσμου που ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία ανέφερε ότι “η οργάνωση κι εκτέλεση της εμβολιαστικής καμπάνιας από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με τη συνδρομή του δευτεροβάθμιου δημόσιου συστήματος υγείας, δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί πρόδρομο της ενσωμάτωσης των προσφύγων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων ήταν αγαστή και ο συντονισμός ιδιαίτερα αποτελεσματικός, χωρίς επίπτωση στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο τη μία μέρα εξυπηρετούσε και τα επείγοντα περιστατικά λόγω γενικής εφημερίας”.

“Πιστεύουμε ότι οι δομές υγείας πρέπει να είναι προσβάσιμες σε οποιονδήποτε έχει ανάγκη και ταυτόχρονα πρέπει να κάνουν άνοιγμα σε όλη την κοινωνία”, δήλωσαν οι Επισκέπτριες Υγείας του Γ.Ν. “Γ.Χατζηκώστα, Μαρία Φασουλή και Ελένη Νάσιου, οι οποίες παραχώρησαν το ιατρείο τους όπου και υλοποιήθηκε η εμβολιαστική καμπάνια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ