Εμβολιασμοί με τον… αραμπά στην Πρέβεζα!

geniko emvolio

Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τους πολύ αργούς ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται ο εμβολιασμός στο Νομό Πρέβεζας.

Αργοί σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με την υπόλοιπη Ήπειρο.

Ο βουλευτής του Νομού Κώστας Μπάρκας παρουσιάζει εκτενώς τα στοιχεία αυτά και αναρωτιέται για τους λόγους που προκαλούν την βραδύτητα στην εξέλιξη του εμβολιασμού καλώντας ταυτόχρονα τους αρμόδιους να δώσουν απαντήσεις.

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα εμβολιασμού της 17ης Μαρτίου, περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες του Νομού Πρέβεζας, που είναι άνω των 60 ετών, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, έστω και με το πρώτο εμβόλιο, όταν στη γειτονική Θεσπρωτία έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 40% των πολιτών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Στον Νομό Ιωαννίνων έχει εμβολιαστεί το 33%, ενώ και σε επίπεδο Ηπείρου ο Νομός Πρέβεζας υστερεί, καθώς ο μέσος όρος εμβολιασθέντων άνω των 60 ετών στους άλλους τρεις Νομούς είναι 32%, ενώ στον Νομό Πρέβεζας έχει εμβολιαστεί το 27,4% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Ακόμη και σε σχέση με το μέσο όρο πανελλαδικά ο Νομός Πρέβεζας υστερεί, αφού ο εθνικός μέσος όρος για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών, που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο, είναι 33,4%.

«Η εικόνα παραμένει η ίδια, ως προς την υστέρηση του Νομού Πρέβεζας και στην περίπτωση που υπολογιστούν οι συνολικοί εμβολιασμοί. Με απόλυτη κυβερνητική ευθύνη, ο Νομός Πρέβεζας έχει καταστεί, δυστυχώς και στο ύψιστο ζήτημα του ρυθμού εμβολιασμού των πολιτών, απλό παρακολούθημα των εξελίξεων» καταλήγει.                     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ