Εμπλοκή στη μείωση τιμών της ΔΕΥΑΙ

Δεν πήρε –προς το παρόν τουλάχιστον- πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου η απόφαση της ΔΕΥΑΙ και του Δημοτικού Συμβουλίου για την μείωση κατά 15% της τιμής του νερού στους συνεπείς πελάτες της επιχείρησης.

Το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές μαζί με τους λογαριασμούς λαμβάνουν και επιστολές από την ΔΕΥΑΙ με τις οποίες ενημερώνονται για την συγκεκριμένη απόφαση και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τύχουν της συγκεκριμένης έκπτωσης.

Προς το παρόν ωστόσο η απόφαση δεν μπορεί να περάσει στην φάση της υλοποίησης καθώς δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανέφερε οι διευκρινίσεις ζητούνται επί θεμάτων που είχε αναδείξει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μάντζιος. «Θέσαμε τα θέματα της έλλειψης οικονομικής μελέτης και άλλα εντούτοις όμως τα αγνοήσατε» σημείωσε ο κ. Γκόντας καταλογίζοντας στην δημοτική αρχή προσπάθεια να «ροκανίσει χρόνο».

Απαντώντας ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας υποστήριξε ότι η απόφαση δεν ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη. Ζητήθηκαν διευκρινίσεις οι οποίες θα δοθούν από τον Δήμο και η διαδικασία θα συνεχιστεί.

Από την εμπλοκή αυτή πάντως γίνεται σαφώς ότι προς το παρόν η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ