Μια ακόμη δράση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα για το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η τελευταία κινητικότητα για την τρέχουσα σχολική χρονιά μεταξύ σχολείων από την Πολωνία και την Πορτογαλία. Να επισημανθεί ότι και οι Έλληνες μαθητές του σχολείου είχαν φιλοξενηθεί στην Πολωνία και την Πορτογαλία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2025 αντίστοιχα.
Τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές των φιλοξενούμενων σχολείων ξεναγήθηκαν στα όμορφα αξιοθέατα των Ιωαννίνων (νησάκι, κάστρο, μουσείο Βρέλλη, αρχαίο θέατρο Δωδώνης). Επίσης επισκέφθηκαν τα Μετέωρα, το Μέτσοβο και την Πάργα.
Υπεύθυνοι καθηγητές υλοποίησης της φιλοξενίας ήταν η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, κα Τσάγκα Βασιλική αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κα Ντέλλα Αθηνά (Υποδιευθύντρια), Παπαδοπούλου Σωτηρία (ΠΕ02), Στύλογλου Αικατερίνη (ΠΕ 02) και Χαριζάνη Μαρία (ΠΕ 78).
Η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη τόσο στους μαθητές όσο και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τέτοιου είδους προγράμματα έχουν πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητα αλλά και της τοπικής κοινωνίας.