Έμεινε στο Καραβοστάσι το σύγχρονο δουλεμπορικό

LIMENIKO1

LIMENIKO1Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλωτά και χερσαία μέσα εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσπρωτίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ιστιοφόρο «Βασιλική» το οποίο ανήκει σε Έλληνες αλλά είχε συμβόλαιο παραχώρησης σε Βούλγαρους, έπαθε βλάβη κοντά στην παραλία Καραβοστάσι. Το ιστιοφόρο ήταν γεμάτο με λαθρομετανάστες αφρασιατικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν πληρώσει ακριβά για το ταξίδι προς την Ιταλία.

Με τον εντοπισμό του σκάφους ξεκίνησε και η επιχείρηση της αστυνομίας. Μέσα στις επόμενες ώρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο ΚΤΕΛ συνελήφθη ένας τρίτος συνεργάτης τους από το Ιράκ.

Από τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν επίσης οι 27 αλλοδαποί που επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο ρυμουλκήθηκε στα Σύβοτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλλει στο κύκλωμα το ποσό των 120 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να μεταβούν στην Ιταλία. Όμως το ταξίδι σταμάτησε στις ακτές της Θεσπρωτίας και ίσως η ζωή τους να σώθηκε από θαύμα.

Στο κύκλωμα φαίνεται να εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, το οποίο προς το παρόν διαφεύγει τη σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ