Εικόνες που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές του κυκλοφοριακού χάους της Αθήνας βιώνουν οι οδηγοί στα Ιωάννινα, με το «έμφραγμα» να έχει μετατοπιστεί αυτή τη φορά στη Λεωφόρο Δωδώνης.
Η κατάσταση στο τμήμα από τον κόμβο της Κενάν Μεσσαρέ έως και τον κόμβο της Νιάρχου είναι απελπιστική. Οι ουρές των οχημάτων εκτείνονται σε εκατοντάδες μέτρα, ενώ η υπομονή των οδηγών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρα μέσα στα αυτοκίνητά τους, δοκιμάζεται.
Αιτία της απίστευτης ταλαιπωρίας είναι οι εργασίες που εκτελούνται για τη διέλευση οπτικής ίνας. Το συνεργείο έχει καταλάβει τη μία λωρίδα κυκλοφορίας, περιορίζοντας δραματικά τη χωρητικότητα του οδοστρώματος σε μια ώρα αιχμής, όπου η κίνηση από και προς το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο και τις νότιες συνοικίες είναι αυξημένη.

Το παράδοξο και ταυτόχρονα εξοργιστικό της υπόθεσης είναι η πλήρης απουσία ενημέρωσης. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον ζωτικούς οδικούς άξονες, ουσιαστικά την είσοδο και έξοδο της πόλης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον Δήμο, ούτε μέριμνα για μέτρα προς διευκόλυνση από την Τροχαία.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης συντονισμού ήταν να πιαστούν οι οδηγοί στον «ύπνο», μετατρέποντας μια διαδρομή λίγων λεπτών σε έναν ατελείωτο Γολγοθά.
Το μεσημέρι, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, με τα Ιωάννινα να δείχνουν για ακόμη μια φορά τις αδυναμίες τους στη διαχείριση της κυκλοφορίας όταν προκύπτουν έκτακτες ή προγραμματισμένες παρεμβάσεις.
Το ερώτημα που θέτουν πλέον οι πολίτες είναι απλό: Ποιος επιτρέπει την εκτέλεση τέτοιων έργων σε ώρες αιχμής χωρίς την παραμικρή προετοιμασία για τη διευκόλυνση της πόλης;