Έμφαση στην ελληνική μειονότητα, διευθέτηση των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν

mitsotakis-rama-3

Η πορεία των διμερών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Στη διάρκεια του δείπνου έγινε συζήτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Έμφαση στην Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.

Σύντομα διευθέτηση εκκρεμοτήτων από το παρελθόν

Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

Στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο Ελληνας πρωθυπουργός στον Αλβανό ομόλογό του, παρεβρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας καθώς και η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή η οποία έχει διατελέσει πρέσβης της χώρας μας στα Τίρανα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ