ΕΛΒΙΖ: Εντός των ημερών οι υπογραφές

BIOMAZAΤο κομμάτι που έλειπε στο επιχειρησιακό «παζλ» που στήνει και θα του επιτρέψει να αποκτήσει καθετοποιημένη μορφή, σε όλη την «αλυσίδα» δραστηριοτήτων του αγροτικού τομέα όπου επιχειρεί, αναζήτησε με την εξαγορά της ΕΛΒΙΖ Α.Ε., ο όμιλος της Ευρωφάρμ.

Το τυπικό μέρος της συμφωνίας, για την επικύρωση της απόκτησης του 99,98% της ΕΛΒΙΖ από το βορειοελλαδικό επιχειρηματικό όμιλο, εκτός απροόπτου αναμένεται να κλείσει εντός των ημερών (με υπογραφές) ενισχύοντας με 2,197 εκατ. ευρώ τα ταμεία της ATEbank.

Υποχρεώσεις

«Μαζί με την αγορά του συνόλου των μετοχών, αναλαμβάνουμε και τις υποχρεώσεις της επιχείρησης, οι οποίες ανέρχονται κατά τι πάνω από 1 εκατ. ευρώ», ανέφερε στην «Η» ο επικεφαλής της Ευρωφάρμ Α.Ε. Βασίλης Χαλκίδης, διαβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητα της νέας ιδιοκτησίας είναι να λειτουργήσουν και οι δύο μονάδες σε Ξάνθη και Πλατύ.

Σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού διασφαλιστεί το «συμμάζεμα», αλλά κι η σταδιακή ανάπτυξη της ΕΛΒΙΖ στην εγχώρια αγορά, στα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας είναι να προβεί και σε επενδύσεις.

Δημιουργία μονάδας

«Στο εργοστάσιο της Ξάνθης το πλάνο προβλέπει δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με ισχύ 1 MW, με χρήση βιοαερίου που θα προέρχεται από φυτική μάζα και απόβλητα κτηνοτροφικών μονάδων», αποκάλυψε ο ο επικεφαλής της Ευρωφάρμ Α.Ε. Βασίλης Χαλκίδης και αφού σημείωσε πως το κόστος της θα είναι στα περίπου 5 εκατ. ευρώ, είπε ότι εκτός από ρεύμα θα παράγει και οργανικό λίπασμα.

Στον όμιλο Ευρωφάρμ, ανήκουν επίσης οι εταιρείες Novacert AE, Vitro Hellas, FEH A.E., Next A.E., καθώς και θυγατρικές σε Σκόπια και Κύπρο.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του κινείται στα περίπου 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Ευρωφάρμ επιτυγχάνει τα περίπου 11-12 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ