ΕΛΤΑ: Τι συνέβη στο Βοτονόσι

Εντός του προβλεπόμενου οκταημέρου έγινε η καταβολή των συντάξεων στο Βοτονόσι. Αυτό τονίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με αφορμή ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, ότι η καταβολή των συντάξεων ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη με κλήρωση μεταξύ των συνταξιούχων καθώς το ποσό δεν επαρκούσε για το σύνολο των δικαιούχων.

Και όπως προκύπτει από την απάντηση των ΕΛΤΑ κάπως έτσι συνέβη, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ταχυδρόμος δεν μπορούσε να μεταφέρει ποσό πέραν του προβλεπόμενου.

Και το προβλεπόμενο δεν κάλυπτε το σύνολο των συντάξεων, και ως εκ τούτου οι πληρωμές ολοκληρώνονται εντός του οκταημέρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην απάντηση τους τα ΕΛΤΑ, η πληρωμή στο Βοτονόσι από την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Η περιοχή, όπως αναφέρεται, εξυπηρετείται από Ταχυδρομικό Πρακτορείο που πραγματοποιεί τακτικό δρομολόγιο τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή). Στο δρομολόγιο της Τετάρτης 1/8, όπως κάθε φορά, ο ταχυδρομικός πράκτορας έφερε μαζί του το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό  για την έναρξη πληρωμής των συνταξιούχων της περιοχής και η πληρωμή ξεκίνησε κανονικά. Η ολοκλήρωση της καταβολής των συντάξεων προγραμματίστηκε να γίνει στο δρομολόγιο της Παρασκευής 3/8.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επισημαίνουν ότι οι αναφορές των δημοσιευμάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠ&Δ), ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Το ΤΠ&Δ τροφοδοτεί τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία με τα κάθε φορά προβλεπόμενα ποσά, σύμφωνα με τις οδηγίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπως ακριβώς ενήργησε και στη συγκεκριμένη περίπτωση και δεν φέρει ευθύνη για το όριο του ποσού που μεταφέρει ο ταχυδρομικός πράκτορας.

Τα ΕΛΤΑ εξυπηρετούν κάθε μήνα ένα εκατομμύριο συνταξιούχους και είναι ο μοναδικός φορέας που πραγματοποιεί πληρωμές στο σπίτι του δικαιούχου μέσω του  Δικτύου Καταστημάτων – Αγροτικών Διανομέων και Ταχυδρομικών Πρακτορείων που καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ