Ελπίδες να πετάξουν υδροπλάνα

H συνάντηση που έγινε μεταξύ της Hellenic Seaplanes  και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποτέλεσε την αφορμή για τη νέα παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων με την οποία επαναφέρει το αίτημα για την δημιουργία υδατοδρομίου.

Η Ένωση Ξενοδόχων θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες και σημειώνει ότι από την πλευρά της και σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου θα προωθήσει την δημιουργία υδατοδρομίου ώστε να επιτευχθεί η σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κέρκυρα, την Αλβανία και την Ιταλία.

Ο κλάδος των υδροπλάνων, όπως έγινε γνωστό στη συνάντηση του Υπουργού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων επενδυτών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του δήλωσε  «ως υπουργείο και ως κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις επενδυτικές πρωτοβουλίες  στον τομέα των υδροπλάνων ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, καθώς τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι πολλαπλασιαστικά, οι προοπτικές ανάπτυξης τεράστιες και η επίδρασή τους εκτείνεται σε ευρύ φάσμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ