ΕΛΜΕ και Σύλλογος Διδασκόντων λένε «όχι» στο Πρότυπο της Ζωσιμαίας!!!

Η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπο Λύκειο στα Γιάννινα ήταν αίτημα πολλών ετών. Με μια τέτοια απόφαση θα συμπληρωνόταν η αλυσίδα των πρότυπων σχολείων που λειτουργούν στην περιοχή, η οποία σήμερα παράδοξα κι απότομα σταματά στην Γ’ Γυμνασίου. Η πολιτεία μετά από παλινωδίες ετών έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα, μετατρέποντας ουσιαστικά το Λύκειο της Ζωσιμαίας σε Πρότυπο. Και πριν προλάβει να ψηφιστεί ο Νόμος, ήρθαν οι αντιδράσεις! Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πρώτοι που αντιδρούν είναι οι εκπαιδευτικοί της Ζωσιμαίας έχοντας στο πλευρό τους και την τοπική ΕΛΜΕ!

Οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών κινδυνεύουν με την αλλαγή που θα γίνει και ως εκ τούτου οι διαφωνίες και οι διαμαρτυρίες τους μπορούν να γίνουν κατανοητές ως ένα βαθμό.

Φυσικά τις υπηρεσίες τους θα τις προσφέρουν σε κάποιο άλλο σχολείο, δεν κινδυνεύουν δηλαδή να χάσουν την δουλειά τους ή να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η τοπική ΕΛΜΕ, όπως έγινε γνωστό δια στόματος του προέδρου της Στέφανου Μιχάλη αντιδρά κάθετα στα Πρότυπα Σχολεία και στα σχολεία αριστείας!

Υποστήριξε ότι τα Πειραματικά Σχολεία δεν προσέφεραν τίποτα στη γενική παιδεία ενώ ισχυρίστηκε ότι η λειτουργία του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της πόλης έχει αποδυναμώσει άλλα σχολεία.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για δύο κατηγορίες σχολείων… Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που ονειρεύονται τη Ζωσιμαία ως Πρότυπο, αλλά εμείς είμαστε ενάντια στη προσπάθεια αυτή και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το αποφύγουμε», ανέφερε ο κ. Μιχάλης.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, ο μαθηματικός Παναγιώτης Νικολάκης και η φιλόλογος Αθηνά Ντέλα, μετέφεραν τη διαφωνία και την αντίδραση υποστηρίζοντας ότι το Πρότυπο Λύκειο θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

Η περιοχή θα στερηθεί ένα Γενικό Λύκειο και θα χρειαστεί να γίνει κατανομή μαθητών σε άλλα σχολεία μακριά από τα σπίτια τους ενώ για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις οργανικές τους θέσεις.

Τα βέλη στράφηκαν και εναντίον του Συλλόγου Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολή, ο οποίος, όπως σημείωσαν «εμμονικά ζήτησαν την αλλαγή χαρακτήρα του συγκεκριμένου σχολείου γιατί θέλουν να το συνδέσουν με τα Κληροδοτήματα αλλά το σχολείο δεν έχει καμία σχέση με αυτά καθώς χτίστηκε σε οικόπεδο του ελληνικού δημοσίου».

Ανέφεραν ακόμη ότι γονείς ήδη διαμαρτύρονται για την αλλαγή χαρακτήρα του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν την παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών ώστε το Υπουργείο να αλλάξει την απόφασή του.

Σημειώνεται ότι η εισαγωγή των παιδιών στα Πρότυπα Σχολεία γίνεται με εξετάσεις ενώ οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ