Ελλιπή μέτρα στην φοιτητική εστία καταγγέλλει η Πανσπουδαστική

foititiki estia

Ελλιπή μέτρα στην φοιτητική εστία καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στους Φοιτητικούς Συλλόγους, με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτιρίου ενώ τα συστήματα πυρασφάλειας δεν λειτουργούσαν.

Τονίζουν ακόμη ότι στο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει αντιπυρική θωράκιση όπως δεν υπάρχει και αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων του.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως τονίζουν, ότι την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη οι υπεύθυνοι “έψαχναν” τις λίστες για να δουν σε ποια δωμάτια μένουν φοιτητές και σε ποια όχι προκειμένου να εκκενωθούν όλα!

«Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται ότι τα μέτρα προστασίας των φοιτητών αποτελούν περιττό κόστος για το κράτος αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αντιπυρικη, αντισεισμική θωράκιση και προστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου που στεγάζουν χιλιάδες φοιτητές» αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ ζητούν να εξασφαλιστεί η διαμονή όλων των φοιτητών σε κενά δωμάτια ή σε ξενοδοχεία με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ