«Έλληνες Φιλέλληνες».. Μοναδικές στιγμές στο Μέγαρο Μουσικής

ellines megaro1

ellines megaro1

Μια μοναδική στιγμή αποτέλεσε η βραδιά που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Καταξιωμένοι Έλληνες ερμηνευτές, ηθοποιοί και μουσικοί συγκεντρώθηκαν για την εκδήλωση “Έλληνες φιλΈλληνες” ένα εξαιρετικό μουσικό έργο στο οποίο η ποίηση Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών συνάντησε την εξαιρετική μουσική του Σταμάτη Χατζηευσταθίου.

Ένα πρωτότυπο μουσικό έργο για την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες. H μουσική την ποίηση Ελλήνων και Φιλελλήνων ποιητών θυμίζοντάς μας πόσο σημαντική γίνεται η τέχνη όταν μπορεί και εκφράζει το αίσθημα της συμπάθειας, της συμμετοχής και της αγάπης σε κάθε τι που αγωνίζεται και επιμένει..

elline megaro2

Από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, το μήνυμα της συμμετοχής και της αγάπης στην Ελλάδα μεταφέρεται ακέραιο και ορμητικό με την δύναμη των φωνών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Η μουσική παράσταση «Έλληνες φιλΈλληνες» χαρακτηρίστηκε μία εξαιρετική σύμπραξη μεγάλων καλλιτεχνών και απέσπασε το χειροκρότημα όσο και τα συγχαρητήρια όλων. Ερμήνευσαν στο Μέγαρο Μουσικής: Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Απήγειλαν οι: Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου.

ellines megaro3

Βίντεο από την εκδήλωση ΕΔΩ

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ