Ελισάφ: Καμία ενημέρωση για τη ΔΕΥΑΙ

Την πρακτική της ΔΕΥΑΙ και της διοίκησής της να συνεχίζει την λήψη αποφάσεων χωρίς καμία ενημέρωση και συνεννόηση με το νέο δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο καυτηριάζει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Αφορμή για την ανακοίνωση της παράταξης αποτελεί η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με δεκάδες θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Από την πλευρά της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ υπογραμμίζεται ότι κι αυτή την φορά δεν υπήρξε καμία συνεννόηση και τονίζεται πως η διάθεση για συνεργασία είναι κάτι που πρέπει να αποτυπώνεται στην πράξη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Την πρακτική της λήψης αποφάσεων για σωρεία θεμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση του νέου Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.

Όπως είναι γνωστό πριν από μερικές ημέρες επιχείρησε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή και Νομικού Συμβούλου στην επιχείρηση.

Τώρα επανέρχεται με 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων μόνο μερικά έχουν χαρακτήρα «κατεπείγοντος» ή άπτονται της άμεσης λειτουργίας της ΔΕΥΑΙ.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» εκτιμά ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ έχει την υποχρέωση να λάβει αποφάσεις για όσα θέματα έχουν πραγματικά επείγοντα χαρακτήρα, όπως είναι το νέο έργο του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει σημαντικά. Όμως δεν είναι πολιτικά ορθή η προσπάθεια της να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση με τη λήψη αποφάσεων για άλλα θέματα χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επίκληση της συνεργασίας δεν μπορεί να μένει στα λόγια. Η διάθεση για συνεργασία πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» εκτιμά ότι ο Δήμος, τα Νομικά του Πρόσωπα και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δουλέψουν μέχρι την ανάληψη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται επιλεκτικά και κυρίως δεν μπορεί να συμβαίνει ερήμην της νέας δημοτικής αρχής και του νέου δημοτικού συμβουλίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ