ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους στα στοιχεία για το γάλα

xartis elgo

Τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες σχετικά με το γάλα που διακινείται σε ολόκληρη τη χώρα δίνει σε όλους ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη δημιουργία μιας καινοτόμας εφαρμογής για κινητές συσκευές.

   Ο λόγος για την «iMilk Elgo», μια εφαρμογή που είναι ελεύθερη και είναι διαθέσιμη για συσκευές που διαθέτουν λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

   Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο όπου θα μπορεί να δει στοιχεία για την παραγωγή γάλακτος στην χώρα, προσφέροντας ποσοτικά, ποιοτικά και αξιακά δεδομένα από τη Βάση Δεδομένων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

   «Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των δραστηριοτήτων του, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση παραδίδει στους χρήστες παραγωγούς-κτηνοτρόφους και τις γαλακτοβιομηχανικές παραγωγικές δομές το πληροφοριακό σύστημα i-milk» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν.

   Η εν λόγω εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κυρίως στους παραγωγούς/κτηνοτρόφους και τις γαλακτοβιομηχανίες, καθώς με τη χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

   «Το ψηφιακό αυτό σύστημα είναι σε θέση να τους παρέχει άμεσα, και με απλοποιημένο τρόπο πληροφορίες σχετικά με την παραγωγική τους δραστηριότητα όπως και στατιστικά στοιχεία για την γαλακτοπαραγωγή και τις τιμές σε επίπεδο χώρας, περιφέρειας και περιφερειακής ενότητας που δραστηριοποιούνται» ανέφερε ο κ. Χαρουτουνιάν και πρόσθεσε «Έτσι, έχουν πλέον πρόσβαση σε πληροφορίες κρίσιμες για τη διαχείριση της εκμετάλλευσής τους».

   Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με στόχο την «εξωστρέφεια της πληροφορίας», στα πλαίσια της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΛΓΟ-ΔHΜΗΤΡΑ.

   Με πρόσβαση στην εφαρμογή ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έγκυρα δεδομένα που διατηρεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Συγκεκριμένα θα μπορούν να δουν στοιχεία που αφορούν το νωπό γάλα (αγελαδινό, γίδινο, πρόβειο και βουβαλίσιο), που προέρχονται από το σύνολο των παραγωγών σε όλη τη χώρα.

   Οι πληροφορίες που αφορούν στα κρίσιμα μεγέθη του προϊόντος (ποσότητα, ποιότητα, τιμή, γεωγραφική και χρονική θέση κ.λπ.) είναι άμεσα προσβάσιμες με τρόπο κατανοητό τρόπο, έτσι ώστε και κάποιος μη ειδικός να μπορεί απλά και γρήγορα να έχει μία εποπτική εικόνα των πληροφοριών που αναζητά για το γάλα.

   Η εφαρμογή είναι απολύτως ασφαλής, ενώ ο χρήστης, ανάλογα την ιδιότητά του, βλέπει μόνο στοιχεία στα οποία επιτρέπεται να έχει πρόσβαση.

   Για παράδειγμα οι παραγωγοί γάλακτος έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα ατομικά στοιχεία και πληροφορίες που τους αφορούν, αφού προηγηθεί για απόλυτη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, η ταυτοποίηση τους μέσω του Taxisnet, πριν τη σύνδεσή τους στην εφαρμογή. Οι πληροφορίες είναι δομημένες σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας, Περιφέρειας και χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ