«Ελευθέρια από το 1975 έως το 2022» με τον φακό του Γ. Μπράτη

gmpratis

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 110α Ελευθέρια της Πόλεως των Ιωαννίνων, διοργανώνει, στον εκθεσιακό του χώρο, έκθεση φωτογραφίας του Ιωάννη Μπράτη με θέμα: «Ελευθέρια Ιωαννίνων από το 1975 έως το 2022. Ένας διαχρονικός εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 έως 24 Φεβρουαρίου 2023 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 11:00 έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00 καθημερινά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 19:00.

Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμιότυπα από τις επισκέψεις Πρωθυπουργών, Προέδρων της Δημοκρατίας, προσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας, πολιτικών του τόπου και δημοσιογράφων εν ώρα εργασίας.

Ο Ιωάννης Μπράτης, ο οποίος έως και το 1999 υπηρετούσε στο γραφείο εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, κατάφερε να συνδυάσει την επαγγελματική του δραστηριότητα με το μεράκι του για τη φωτογραφία. Αξιοποιώντας το μεράκι του περιηγήθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας αποτυπώνοντας με το φακό του μοναδικές στιγμές και συμβάντα με βάση την προσωπική του οπτική αντίληψη και αισθητική. Πιστεύει ότι «όταν αγαπάς κάτι, δεν το μετανιώνεις και πετυχαίνεις» και ότι «η φωτογραφία δεν είναι ένα απλό χόμπι, είναι «έρωτας» διαχρονικός». Γι αυτό και έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους φωτογράφους της Ηπείρου.

Με το φακό του δεν έχει καταγράψει μόνο όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της 21ης Φεβρουαρίου αλλά και όλες τις σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης μας, όπως: εθιμοτυπικοί εορτασμοί, επισκέψεις και ομιλίες πολιτικών αρχηγών, εγκαίνια, ημερίδες με διάφορα θέματα, εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων, ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.λ.π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ