Ελεύθερες οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από τις 15 Μαΐου

astinomia mploko dromos

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις να επιτρέπονται με την επίδειξη αρνητικού self test από τις 15 Μαΐου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε παράλληλα ότι οι πολίτες δεν θα υποχρεούνται επίσης να επιδεικνύουν και σχετικό έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως “δεν θα υπάρχει διάκριση με βάση τον εμβολιασμό”.

“Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου τύπου διάκριση γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ένας υπέρμετρος περιορισμός για την ώρα. Σε αυτή τη φάση χρήσιμο είναι όποιος μετακινείται, να υπάρχει μια διοχέτευση των self test για να μπορούμε να αυτοελεγχόμαστε”, επισήμανε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ να έχει τη μορφή σύστασης και όχι υποχρέωσης, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα επιτραπούν μαζί με το άνοιγμα του Τουρισμού στις 15 Μαΐου, χωρίς υποχρεωτικό self test και χωρίς έγγραφο που να πιστοποιεί εμβολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ