ΕΛΕΠΑΠ: Ο νέος «οικισμός» παίρνει σάρκα και οστά

elepap s3

elepap s3

Ένα ακόμη βήμα για την λειτουργία του μικρού οικισμού που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων έγινε και μια μεγάλη ελπίδα ζωής έχει ήδη γεννηθεί.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ενέκρινε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου, ανέρχεται στο ποσό των 279.999 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020”.

Για την υλοποίηση της πράξης έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων. Για τη διαδικασία δημοπράτησης έχει εκδοθεί η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου.

Στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ και σε έκταση 15 στρεμμάτων γεννιέται ένας νέος οικισμός.

Στο χώρο αυτό κατασκευάζονται ένα κοινόχρηστο σπίτι και έξι κατοικίες. Σε κάθε μία απ’ αυτές θα φιλοξενούνται τέσσερα άτομα με νοητική υστέρηση καθώς και ένας επιτηρητής.

Σε κάθε σπίτι των 220 τετραγωνικών υπάρχουν τέσσερα δωμάτια για τους ενοίκους και δυο μπάνια, ειδικά κατασκευασμένα για Άτομα με αναπηρία, ένα δωμάτιο με δικό του ξεχωριστό μπάνιο για τον επιτηρητή, κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι ενώ στην είσοδο των σπιτιών έχει προβλεφθεί χώρος ακόμη και για τα αναπηρικά αμαξίδια.

Ο κοινόχρηστος χώρος καθημερινής φροντίδας και απασχόλησης θα περιλαμβάνει γυμναστήριο, φυσιοθεραπεία, ιατρείο, εργαστήρια και έναν χώρο διημέρευσης – γενικής χρήσης.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ