Ελεγχόμενη η κατάσταση στον ΧΥΤΑ.. Ρίψη χώματος για να σβήσει η φωτιά

ELLHNIKO_XYTA_FOTIA1

Ελεγχόμενη είναι πλέον η φωτιά στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού η οποία σήμανε την άμεση κινητοποίηση όλων των τοπικών αρχών. Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά σοβαρή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Epiruspost ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος από νωρίς το πρωί βρίσκεται στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν περιμετρικά του ΧΥΤΑ ενώ μηχανήματα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και φορτηγά ρίχνουν αδιάκοπα χώμα στο κύτταρο ώστε να υπάρξει κατάσβεση καθώς καίγονται απορρίμματα που έχουν μεταφερθεί στον χώρο.

«Η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση, η κατάσταση ήταν σοβαρή, όμως όσο περνά η ώρα βελτιώνεται. Τα μηχανήματα μεταφέρουν εντατικά χώμα και εκτιμούμε ότι σύντομα θα υπάρξει αποκατάσταση. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε και τις επόμενες ημέρες απαιτείται αυξημένη προσοχή» ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ELLHNIKO XYTA FOTIA1

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια.

Μία εκτίμηση είναι ότι μπορεί να προκλήθηκε από κλαδιά και η δεύτερη ότι μπορεί να προήλθε από κάρβουνα που κάποιοι συνηθίζουν να πετάνε στους κάδους απορριμμάτων.

Το πρωί στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη επέκταση της φωτιάς στο χώρο των απορριμμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ