Έλεγχο των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ προαναγγέλλει η Δημοτική Αρχή

Στον έλεγχο των αποφάσεων που ελήφθησαν στη ΔΕΥΑΙ μετά τις εκλογές και μέχρι τώρα θα προχωρήσει η νέα Δημοτική Αρχή. Αυτό καθιστά σαφές με ανακοίνωσή της και με αφορμή την απόφαση για εθελούσια έξοδο μερικών εργαζομένων με αποζημίωση πολλών χιλιάδων ευρώ αλλά και την ανάθεση διαχείρισης της λυματολάσπης, θέμα που είναι να προγραμματισμένο να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Για το τελευταίο είχε προηγηθεί η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Άρη Μπαρτζώκα, νέου προέδρου της επιχείρησης που ωστόσο δεν έχει αναλάβει ακόμη και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στη ΔΕΥΑΙ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναμενόταν διευκρινιστικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση του Δήμου υπογραμμίζεται  ότι αποφάσεις που ελήφθησαν από την απερχόμενη Διοίκηση βλάπτουν οικονομικά την επιχείρηση και τονίζει ότι θα ελεγχθούν με σκοπό την διαφύλαξη των συμφερόντων της επιχείρησης.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, όπως πράττει από την επομένη των εκλογών, εξακολουθεί να λαμβάνει αποφάσεις για μείζονα ζητήματα που βλάπτουν οικονομικά την επιχείρηση.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση για την εθελούσια έξοδο ελάχιστων εργαζομένων με πολύ υψηλό κόστος για την ΔΕΥΑΙ.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια έρχεται να καυχηθεί για την λύση στο πρόβλημα διαχείρισης της λυματολάσπης καθώς στη συνεδρίαση της Παρασκευής αποφασίζει την ανάθεση σε ανάδοχο, παρά την δημόσια διαφωνία για τους όρους του διαγωνισμού, της σημερινής δημοτικής αρχής.

Η εμμονή για την ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μετά τις εκλογές και εν μέσω του θέρους, μόνο ερωτήματα δημιουργεί.

Ερωτήματα που θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί οι διοικούντες την ΔΕΥΑΙ θα έχουν όλο το χρόνο να τα απαντήσουν.

Η Δημοτική Αρχή κάνει σαφές ότι θα ελεγχθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΔΕΥΑΙ μετά τις εκλογές και θα προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της επιχείρησης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ