Έλεγχοι στα δεσποζόμενα για να αποφύγουν τ’αδέσποτα!

arta elegxoiz

arta elegxoiz

Τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς βρίσκονται στο επίκεντρο του Δήμου Αρταίων και κλιμάκια ξεκίνησαν ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν παραβάσεις των υπόχρεων όπως άλλωστε προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης και θα επεκταθούν σε όλο το Δήμο. Επικεντρώνονται στις βασικές παραβάσεις, όπως στη μη τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας (τσιπ) στα ζώα συντροφιάς, στη μη συνοδεία τους με λουρί-οδηγό, στη μη έκδοση βιβλιαρίου υγείας από κτηνίατρο και στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου και βεβαιώνονται στο όνομα του ιδιοκτήτη του ζώου.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 300€ για κάθε παράβαση.

Το κλιμάκιο των ελέγχων αποτελείται από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, από την Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων Μαρία Ανδρέου, ενώ στους πρώτους ελέγχους παρέστη και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Θεανώ Γραμματικού-Παπατσίμπα.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος στα δεσποζόμενα μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ καλός τρόπος ώστε να αποφευχθεί η αύξηση του πληθυσμού στα αδέσποτα. Με τον τρόπο αυτό ο δήμος θα έχει μία πλήρη καταγραφή στοιχείων ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ