Έλεγχοι αλλά κι ερωτήματα για το παζάρι….

PAZARI_BΕκτεταμένους ελέγχους στην εμποροπανήγυρη του Δήμου Ζίτσας επιχείρησε να κάνει το ΣΔΟΕ, μόνο που δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Κι αυτό, επειδή, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, αντί να συγκροτηθούν και να δράσουν πολλά κλιμάκια ταυτόχρονα, εστάλη ένα, με αποτέλεσμα μετά τους πρώτους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, δεκάδες μικροπωλητές να κατεβάσουν «ρολά» και να απομακρυνθούν από το χώρο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι λειτουργούν χωρίς ταμειακές μηχανές, ενώ είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις όπου οι καταναλωτές παίρνουν αποδείξεις.

Κι ενώ φαίνεται πως οι φορολογικές κι άλλες παραβάσεις είναι δεκάδες, αυτές τελικώς δεν κατέστη εφικτό να βεβαιωθούν στο σύνολό τους από το ΣΔΟΕ.

Παράλληλα όμως προκύπτει μία σειρά σοβαρών ερωτημάτων που συνοδεύουν τα περισσότερα παζάρια που πραγματοποιούνται και τα οποία μένουν αναπάντητα.

Ερωτήματα που σχετίζονται με μαύρο χρήμα που διακινείται και με συμφέροντα που εξυπηρετούνται μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Επισήμως οι μικροπωλητές φαίνεται ότι μίσθωσαν προς 200 ευρώ την κάθε παράγκα. Υπάρχουν όμως προφορικές καταγγελίες ότι το ποσό που τελικά κατέβαλαν είναι πολύ μεγαλύτερο κι ανέρχεται μέχρι και τα 800 ευρώ.

Αν αυτό αληθεύει, που σύμφωνα με τους ίδιους αληθεύει, τότε είναι πολλά τα χρήματα που διακινήθηκαν υπογείως.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι ίδιες προφορικές καταγγελίες έφτασαν και στους αρμόδιους, τοπικούς, ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ζητήθηκαν εγγράφως προκειμένου να παρέμβουν, αυτό όμως δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η αλήθεια να μένει στο σκοτάδι.

Όλα αυτά πάντως αποδεικνύουν ότι οι διοργανώσεις των παζαριών δεν είναι καθόλου αθώες…. Με την διαφορά ότι εξακολουθούν να γίνονται χωρίς να μπορούν οι αρμόδιες αρχές να βάλουν φρένο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ