Ελάτη Ζαγορίου… “Χωριό χωρίς καφενείο δεν υπάρχει”

elati plateia

Ελάτη.. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Ζαγορίου.. Και από το χωριό αυτό, δια του Πολιτιστικού Συλλόγου, έρχεται η φωνή αγωνίας.. Ζητά την επαναλειτουργία των καφενείων στην πλατεία του χωριού, σημειώνοντας ότι χωριό χωρίς καφενείο δεν μπορεί να υπάρχει.

Στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου αναλυτικά αναφέρεται:

Δυστυχώς για την Ελάτη, το αντάμωμα των χωριανών και επισκεπτών, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς και τα δυο καφενεία του χωριού μας,  παραμένουν κλειστά εδώ και χρόνια. Η εικόνα της έρημης πλατείας καθίσταται πλέον σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και ως πολιτιστικός σύλλογος δεν μπορούμε παρά  να  εκφράσουμε δημοσίως τον προβληματισμό και την δυσαρέσκειά μας.

Πόσα ακόμη Χριστούγεννα, Πασχαλιές και καλοκαίρια θα κυριαρχεί η ερημιά στην πανέμορφη πλατεία μας; Πότε θα ξανακουστούν κουβέντες, ιστορίες και παιδικές φωνές, ώστε ο γεροπλάτανος να μη στέκει θλιμμένος στη μοναξιά του;

Τα φετινά Χριστούγεννα μοναδικό στολίδι στην πλατεία,  ήταν η φάτνη που τοποθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, προκειμένου να προσδώσει μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η μετατροπή της πλατείας  σε χώρο στάθμευσης, προκαλεί θλίψη και δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν, ενώ συγχρόνως αποτυπώνει τη χρόνια αδιαφορία και αμέλεια της δημοτικής αρχής. 

Οι όποιες υποσχέσεις εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου, χάθηκαν στα πλακόστρωτα γκαλντερίμια του χωριού μας. Οι επισκέπτες, βλέποντας τη μικρή γραφική μας πλατεία έρημη με κλειστά καφενεία, αδυνατούν να το πιστέψουν και  φεύγουν απογοητευμένοι με σχόλια διόλου κολακευτικά.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει πλέον την πρώτιστη ευθύνη να δώσει την ενδεδειγμένη λύση. Έχει ήδη αργήσει! Οφείλει άμεσα να δώσει λύση. Εδώ και τώρα!!! Οφείλει,  τέλος, να παρέμβει προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καφενεία στην πλατεία. Διότι “χωριό χωρίς καφενείο δεν υπάρχει”. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ